******** ASSALAMUALAIKUM & BISMILLAHI AR-RAHMAN AR-RAHIM ********
************** KEMPEN BELI & SIMPAN 1 DINAR EMAS 1 BULAN
*************
PERHATIAN : Pelanggan baru, kalau nak baca blog ini, baca mulai daripada bawah ke atas ataupun terus ke ruangan TOP 10 ENTRY (sebelah bawah sikit) di sebelah kanan blog ini. Bagi pelanggan lama, bacaan anda adalah dari atas ke bawah dan sekarang anda boleh teruskan bacaan artikel terkini sepertimana di bawah.

MOHON SAHABAT-SAHABAT SAYA YANG DIRAHMATI ALLAH TAALA MENGUNJUNGI PAGE INI UTK MAKLUMAN TERKINI "http://www.facebook.com/SaudagarGoldNaim" INSYAALLAH SAHABAT-SAHABAT SAYA AKAN DPT PELBAGAI ILMU DAN PERKEMBANGAN TERKINI MENGENAI EMAS DAN PERAK. EKSKLUSIF, INSYAALLAH, BAROKALLAH, TABAROKALLAH...

Saudagar Gold Naim 017-3493060

>> TEKAN LINK 'OLDER POST' (BAWAH SEKALI) UNTUK BACA ARTIKEL LAMA. >>UNTUK PAPARAN YANG LEBIH BAIK SILA GUNAKAN MONZILLA FIREFOX. -----------------------------------------------------------------------------------------

Wednesday, 12 June 2013

5 Reasons Gold Will Set an All-Time Record In 2013 (malay)

Tiada dua pasaran lembu jantan yang pernah sama dan emas adalah tidak terkecuali. Semasa sekular emas pasaran lembu yang terakhir dalam tahun 1970-an, emas meningkat daripada $ 35 pada tahun 1968 sepanjang jalan hingga $ 200 menjelang akhir tahun 1974. Maka benar-benar tidak diduga tidak pernah terfikir oleh berlaku. Antara akhir 1974 dan pertengahan tahun 1976, harga emas telah dipotong dua, jatuh dari kira-kira $ 200 hingga $ 100. Pada masa itu, banyak Bugs Emas dijual dalam ketakutan & jijik. Tetapi kemudian tidak dapat dibayangkan berlaku lagi; Harga emas mula mendaki dan mendaki, meningkat daripada $ 100 pada pertengahan tahun 1976 sepanjang jalan hingga $ 800 pada bulan Januari 1980. Sesiapa yang membeli emas pada $ 35 yang diperolehi lebih daripada 20 kali ganda pelaburan mereka. Tetapi kebanyakan daripada kenaikan yang berlaku dalam hanya dua bulan terakhir tahun 1979.

Sejak tahun 2001, emas telah menjadi aset tunggal prestasi terbaik untuk rekod 12 tahun berturut-turut. Malah, purata pulangan pada emas adalah hanya malu sebanyak 18% / tahun.Saya tahu tiada aset utama yang lain yang telah bertukar dalam jenis ini prestasi sebelum ini.
Ini adalah apa yang pasaran lembu senyap kelihatan seperti, salah satu yang saya amat mengharapkan akan terus tumbuh pada kerana kita mempunyai 5 tahun lagi untuk pergi sebelum atas meniup-kira $ 6,250 pada 2017 (unjuran 2005 saya).

 
2013 Gold Ramalan HargaEmas bermula tahun pada $ 1,600 auns. Sekiranya kita mendapat pulangan purata dalam tahun kalendar ini juga, emas akan menamatkan 2013 sekitar $ 1,880. Di peringkat-peringkat, harga emas akan bermula 2014 hanya malu set tinggi semua masa tahun lepas, betul-betul di seluruh tanda $ 1900. Sebaliknya, jika kita menganggap pulangan purata sekali lagi tahun ini, maka emas boleh mencapai $ 2227 atau lebih baik pada tahun 2013. Lagipun, tidak ada asas-asas yang menyokong harga emas telah pergi. Sebaliknya, mereka telah hanya terus mendapat kekuatan. Disenaraikan di bawah adalah lima faktor yang saya pasti yang akan kuasa Gold Bull Pasaran ke atas, untuk LIMA tahun atau lebih:
  • Pertumbuhan demam Fiat Wang: Amerika Syarikat, Eropah, China dan kebanyakan negara maju adalah mencetak wang lebih cepat daripada jumlah emas baru dilombong atau ditemui. Runaway mesin cetak wang sentiasa yakin untuk emas.

  • Permintaan demam Untuk Emas: Sebagai bank-bank pusat terus mencetak, individu yang terus lumus membeli emas, terutama di kedua-dua negara yang paling ramai penduduk di dunia, China dan India, yang pada tahun 2002 menyumbang 23% daripada permintaan emas dunia. Hari ini, hanya kedua-dua negara sahaja membentuk hampir separuh daripada semua permintaan pada 47%. Ini hanya permulaan. Sementara itu, kurang daripada 2% daripada semua dana pelaburan dilaburkan dalam emas. Adakah ini bunyi seperti emas adalah dalam gelembung?

  • Walaupun Bank-bank Pusat Pernahkah Bermula Membeli: Bank-bank pusat, terutamanya Russia dan China serta Bank Pusat negara-negara membangun 'adalah membeli dan emas menyorok pada kadar rekod. Ia adalah kepercayaan saya bahawa China akan berkembang secara drastik emas membeli tahun demi tahun secara kumulatif dalam usaha untuk mengumpul Emas yang cukup untuk menyokong Yuan oleh sekurang-kurangnya 25% kepada 50% dengan emas dalam usaha mereka untuk menggantikan US $ sebagai mata wang rizab dunia.

  • Permintaan Tinggi Bertemu Bekalan ringkas: Sisi lain persamaan adalah bekalan. Industri perlombongan emas bergelut untuk mencari lebih banyak emas. Industri secara keseluruhan menghabiskan rekod $ 8 bilion pada 2011 untuk meneroka untuk emas dan lagi kejayaan mereka untuk penemuan emas menurun secara drastik. Bloomberg melaporkan bahawa 1991-1999 terdapat 40 tiga juta oz. atau penemuan emas lebih, namun 2001-2009 hanya terdapat ½ itu.

  • Sebab saya Kegemaran Untuk $ 2400 Emas di 2013: Kebanyakan penganalisis konsisten diramalkan terlalu rendah dan juga meramalkan penurunan harga emas lebih jauh keluar. Tetapi rasa apa? Mereka telah secara konsisten salah selama 12 tahun. Sementara itu, kos pulang modal terus meningkat bermakna tingkat harga terus meningkat. Dan hanya penemuan kaya boleh dan akan dieksploitasi. Itulah salah satu sebab mengapa saya jangkakan harga emas untuk menetapkan rekod sepanjang masa harga tinggi yang baru pada tahun 2013, sebanyak $ 2,400.

Mengapa, $ 6.250/OZ unjuran saya untuk 2005 Gold menjelang 2017 Bukankah begitu rusakSebagai permulaan, mari kita harga puncak 1980 emas sebanyak $ 850 - dan menyesuaikan ia dengan inflasi. Yang akan mengambil harga emas untuk $ 2400 dari segi masa kini. (Itu adalah menggunakan Kerajaan kadar inflasi terkurang). Sekarang, mari kita mengambil keuntungan 2,400% yang emas yang dialami pada tahun 1970-an dan menterjemahkannya ke dalam istilah masa kini. Dari 2001 yang rendah $ 260,50 auns, keuntungan 2,400% akan mengambil logam kuning sepanjang jalan sehingga $ 6,252 auns yang menjadikan tahun 2005, $ 6250 harga unjuran saya bulat menjelang 2017 seolah-olah banyak yang lebih munasabah hari ini berbanding ketika saya pertama kali dibuat ia pada tahun 2005.Tetapi ini bukan sahaja unjuran harga rawak. Mereka kedua-duanya juga alasan dan berfikiran baik. Jika kita melihat apa yang asas-asas yang memberitahu kita, ia adalah jelas bahawa emas pada $ 1650 adalah jauh dari puncak akhirnya mereka, bermakna emas masih amat terkurang nilai (Terutamanya kerana percubaan manipulasi Kerajaan untuk mengadakan harga ke bawah.)

Lima Asas Sebab Emas Akan Melambung~Anda tidak boleh Abaikan Inflasi: Permintaan untuk emas sebagai simpanan nilai telah meningkat di tengah-tengah spekulasi bahawa inflasi akan meningkat selepas Fed, Bank Jepun dan Bank Pusat Eropah mengumumkan rancangan untuk membeli lebih banyak hutang. Ini meningkat mencetak wang baru ini akan meningkatkan jangkaan inflasi menolak emas ke paras baru.Yang berikut corak ditubuhkan dari Disember 2008 hingga Jun 2011as emas meningkat 70% berikutan $ 2300000000000 diwujudkan dalam dua pusingan pertama pelonggaran kuantitatif. Sekarang bahawa Fed telah membuat QE3 & 4 satu cadangan yang berakhir terbuka, komoditi secara umum dan khususnya emas pasti akan tepi yang lebih tinggi. Malah, sejak Nixon ditutup "tingkap emas" pada tahun 1971 kuasa beli dolar telah merosot kepada hanya 14 sen.Sebagai Milton Friedman pernah berkata, "Hanya kerajaan boleh mengambil kertas sempurna baik, tutup dengan dakwat sempurna baik dan membuat kombinasi tidak bernilai."

 
~Emas Wang Sebenar: Kejatuhan ketara dalam kuasa membeli dolar hanya menguatkan kes yang sebagai simpanan nilai, emas adalah satu-satunya wang sebenar. Hakikatnya adalah emas telah menjadi tradisi kewangan selama beribu tahun. Hampir 2,000 tahun yang lalu, Aristotle dibentangkan apa ciri-ciri untuk membuat wang yang baik. Menurut Aristotle:

  •     Ia mesti tahan lama. Ia mesti mudah alih. Ia mesti dibahagikan.
  •     Ia mesti konsisten Ia mesti mempunyai nilai intrinsik.
  •     Jadi ia adalah kebetulan bahawa asas yang paling biasa untuk wang - dalam semua sejarah manusia - telah menjadi emas. Lagipun, hanya emas memenuhi semua lima daripada keperluan
  •     Ia hanya dalam abad yang lalu bahawa wang fiat telah digantikan mata wang emas atau emas yang disokong secara di seluruh dunia. Mata wang fiat, seperti dolar, hanya satu eksperimen yang agak baru-baru ini dan gagal dalam bidang ekonomi. Sehinggakan, ia menjadi sangat berbahaya untuk memegang sehingga, sebagai pemegang jangka panjang kehilangan dikompaun 10% setiap tahun. Itulah sebabnya sebanyak 13 AS Syarikat mahu mengeluarkan mata wang mereka sendiri di perak dan emas. Apa lagi, Utah telah menandatangani rang undang-undang menjadi undang-undang mengiktiraf AS pudina dikeluarkan syiling emas dan perak sebagai satu bentuk diterima pembayaran. Duit syiling dilayan seperti dolar Amerika Syarikat bagi tujuan cukai dan rakyat Negeri Utah kini boleh membayar kontrak antara satu sama lain dalam emas jika mereka memilih.

~Permintaan Pelaburan Exploding: pelabur institusi besar (dana lindung nilai dan dana pencen) yang membuat peruntukan yang semakin besar kepada emas, seperti pelabur individu. Salah seorang daripada mereka adalah Pimco ini Rang Undang-Undang kasar yang berkata dalam satu kertas putih baru-baru ini bahawa aset emas dan sebenar akan menjadi orang-orang hanya untuk hidup dalam krisis fiskal yang akut. Menurut kasar, pusingan terbaru pelonggaran kuantitatif dibuat emas "lebih menarik" dan memiliki logam boleh dianggap sebagai sebahagian daripada portfolio yang pelbagai. Menurut kajian Morgan Stanley 140 pelabur institusi di Amerika Syarikat, sentimen emas kini pada bacaan yakin tertinggi sejak Julai 2011. Asia, dengan jumlah penduduk yang melebihi 2.5 trilion penduduk dan pertalian budaya lama untuk emas, yang menyalakan permintaan global secara besar-besaran. Malah, China secara terang-terangan menggalakkan rakyatnya untuk membeli emas dan perak, mereka yang menawarkan berkaitan emas akaun memeriksa untuk memudahkan pembelian mereka. China bersedia untuk mengatasi India sebagai pengguna terbesar di dunia emas. A cepat membangun kelas pertengahan yang anggotanya mengalami melambung pesat dalam pendapatan boleh guna seorang pemandu yakin utama bagi harga emas.

~Bank Central Loading Up On Emas: Menurut Majlis Emas Dunia, bank-bank pusat membeli 254,2 tan pada separuh pertama 2012 dan boleh menambah hampir 500 tan untuk semua 2012. Apa lagi, Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) berkata Rusia ditambah 18.6 tan metrik emas pada bulan Julai. Korea Selatan membeli 16 tan (daripada # 9 arang batu, LOL); peningkatan 30%. Kazakhstan menambah rizab emas mereka untuk bulan ke-12 berturut-turut. Yang menunjukkan bagaimana harga emas terus disokong oleh permintaan yang semakin meningkat daripada bank-bank pusat di dunia. Itu penting kerana sehingga 2009, bank-bank pusat, yang penjual stabil, berhenti menjual emas sama sekali dan sebaliknya menjadi pembeli bersih sebagai satu cara untuk mempelbagaikan dari dolar AS, Euro dan mata wang fiat yang lain. Sejak itu, mereka telah menetap ke dalam corak membeli emas yang telah menjadi kuasa utama di sebalik harga melonjak emas. Sejak bank-bank pusat yang bertanggungjawab untuk 16% daripada jumlah permintaan emas global dan meningkatkan pembelian emas mereka. Dalam semua, bank-bank pusat di seluruh dunia memegang 31.353 tan emas sebagai rizab. Sebagai mata wang fiat terus runtuh, pelabur boleh mengharapkan angka itu meningkat. (Jadi yang telah melakukan jualan Tahun ini?)
 
~A Krisis mata wang adalah menjulang:
Lima tahun ke dalam krisis ini, Amerika Syarikat, Eropah, dan banyak negara-negara lain masih bergelut.
Itulah sebabnya Bank Pusat Eropah dan Fed telah mengumumkan rancangan untuk melawan krisis dan mengurangkan kos pinjaman. ECB Presiden Mario Draghi sejak mengumumkan program pembelian bon tidak terhad untuk negara-negara yang menghadapi masalah kawasan euro, manakala Pengerusi Fed Ben Bernanke telah komited untuk satu lagi pusingan yang dipanggil pelonggaran kuantitatif. Dan realiti yang telah dinyalakan krisis keyakinan tentang mata wang fiat dalam minda ramai pelabur dan kerajaan.Tambahan penurunan berdaulat-hutang daripada penilaian agensi itu adalah salah satu pencetus potensi krisis mata wang. Menurut satu laporan bulan Ogos daripada Majlis Emas Dunia:"Krisis hutang berterusan kerajaan di zon Euro disokong disabitkan berkekalan pelabur Eropah dalam hartanah pemeliharaan modal emas. Permintaan untuk bar dan syiling dari pelabur runcit mencatatkan tahun 15% peningkatan tahun ke 77.6t, 19% lebih tinggi daripada purata lima tahun suku 65.2t ".Dalam keadaan itu, emas - kedai utama nilai dan bentuk tertua yang sedia ada wang di bumi akan meningkat kerana pelabur berusaha untuk melindungi kuasa membeli mereka.- TIGA PERINGKAT A MEMBELI GOLD MANIA

    
Peringkat Satu: Penurunan nilai mata wang.
    
Peringkat Kedua: Permintaan Pelaburan.
    
Peringkat Ketiga: A-Mania Membeli kemuncaknya Spree.Kami telah Belum Mencapai Tahap Mania itu: Di manakah kita sekarang? Pada masa ini, kita separuh jalan ke dalam dua peringkat yang bermaksud peringkat mania tidak jauh di belakang. Peringkat ketiga ialah apabila orang ramai dari semua lapisan masyarakat mula beratur di broker gadai dan peniaga syiling untuk membeli emas dan perak. Itulah apabila orang ramai akhirnya menyedari peningkatan progresif emas. Ia adalah apabila kita akan melihat gelembung pasaran serupa dengan apa yang kita lihat dengan "dot.com" saham sejak tahun 1990-an, atau saham-saham Amerika Syarikat pada tahun 2007-an dan Emas dan Perak pasaran di 1979-1980.Sebagai mania set, harga yang lebih tinggi oleh diri mereka sendiri, ayah kepada harga yang lebih tinggi, dengan emas yang semakin meningkat dalam jenis memanjat hampir menegak yang merupakan ciri yang mania spekulatif - buih. Ini adalah apabila dan di mana sasaran harga $ 6250 kemungkinan besar akan dicapai.

Sila Nota: Satu pasukan ahli ekonomi percaya emas boleh menembak lebih tinggi daripada $ 5,000 kerana menakutkan "corak" dilihat dalam hutang kita dan bekalan wang yang menjamin mereka akan gagal.Tiada mania sehingga anda menyaksikan mania emas dan walaupun pada hakikatnya kita telah di Gold kuat Bull Market selama lebih daripada satu dekad, saya percaya yang terbaik adalah lagi yang akan datang untuk emas dan perak harga. "

SO MENGAPA ANDA PERLU MELABUR DALAM EMAS?Adakah anda pernah berhenti untuk bertanya kepada diri sendiri mengapa, jika ekonomi kuat seperti kerajaan mendakwa ia adalah, mereka masih mencetak wang dan cerucuk pada hutang seolah-olah ia akan keluar dari gaya? Ini bukan tanda sistem fiskal dan kewangan yang sihat. Dan ia bukan hanya Kerajaan AS; Kerajaan di seluruh dunia adalah debasing mata wang mereka dengan mengurangkan kadar faedah dan ramai yang terpaksa "pelonggaran kuantitatif," istilah mewah yang bermaksud apa-apa lebih daripada wang percetakan. Di Amerika Syarikat, jumlah dolar dalam edaran telah tiga kali ganda sejak tahun 2008, manakala di seluruh dunia, bekalan wang M2 adalah di semua negara-negara G7.Sebagai seruan untuk mengurangkan perbelanjaan kerajaan boleh mencapai dimainkan semakin keras itu, ahli-ahli politik termasuk Presiden TIDAK mendengar. "Rasmi" defisit untuk tahun 2012 dianggarkan pada $ 1100000000000, walaupun pada hakikatnya ia adalah lebih tinggi apabila anda mempertimbangkan liabiliti kami tidak dibiayai. Jumlah hutang Amerika Syarikat pada akhir tahun 2012 telah terkurang $ 16400000000000Bagaimanakah emas bertindak balas kepada semua ini? Dalam tempoh empat tahun antara Januari 2009 dan Januari 2013, emas naik 90%, manakala S & P 500 naik 53%.

BAGAIMANA SEKARANG DOWSaya masih yakin untuk jangka masa yang singkat mengharapkan satu lagi kenaikan perhimpunan, yang akan kemudian dengan cepat bertukar. Apabila ini berlaku, ia akan menunjukkan bahawa 1 akhir 3 gelombang (a, b, c) perhimpunan dari bulan November 2012 telah mendahului. Perhimpunan kenaikan akan berlaku kadang-kadang lebih minggu depan atau dua, serentak dengan 1 Mac 2013 yang dijadualkan phi pasangan tarikh pula, yang mana ia seolah-olah perlu TOP a. Terdapat bukti yang semakin meningkat bahawa atas jangka pendek adalah menghampiri, diikuti oleh penurunan tajam di antara 5% hingga 10%. Bahawa penurunan akan menipu setiap orang ke dalam pemikiran bahawa pasaran akan memulakan selloff besar tertangguh. Tetapi pada pendapat saya, ia hanya akan menjadi gelombang b-turun suatu-up, b-down, perhimpunan c-up untuk gelombang akhir yang akan melengkapkan pelbagai dekad "Jaws Kematian" corak. Kemudian gelombang akhir sehingga akan meyakinkan semua orang bahawa semua yang benar dengan dunia, mengambil Industrials ke arah 15.500, sempadan atas Jaws corak Kematian mewujudkan rasa palsu keselamatan dan keghairahan. Apabila Jaws of Corak Kematian selesai, ia akan menandakan akhir GRAND SUPPERCYCLE gelombang 5 dan akhir Elliott Wave ini gelombang abad ke-5-multi up: bangkit tutup TRAP ini. A CRASH besar-besaran akan bermula dan beberapa tahun kebelakangan ini dan akan menjadi lebih teruk daripada apa-apa yang telah dilihat dalam abad - Grand Supercycle gelombang ijazah {A} turun akan bermula.


LOGAM BERHARGA
Emas dan perlombongan stok meletakkan di bawah yang akan membawa bukan sahaja untuk perhimpunan yang kuat, tetapi akan menetapkan peringkat untuk semula Pasaran Bull untuk emas dan perak emas yang perlu diikuti oleh sekuriti masing-masing.

The Stochastics Mingguan penuh untuk emas dan perak berada di tahap di mana perhimpunan yang kukuh bermula dalam tempoh lima tahun yang lalu. Perhimpunan akan datang akan dikenal pasti oleh isyarat membeli baru yang diberikan dalam HUI dan 30 hari Stochastics.Sila Nota: Artikel ini adalah untuk tujuan pendidikan sahaja dan direka untuk membantu anda membuat fikiran anda sendiri, bukan untuk saya untuk membuat untuk anda. Hanya anda tahu keadaan anda sendiri peribadi supaya hanya anda boleh menentukan tempat terbaik untuk melabur wang anda dan tahap risiko yang anda bersedia untuk mengambil. Maklumat dan data yang dimasukkan di sini telah dikumpulkan daripada sumber yang dianggap boleh dipercayai, tetapi tidak dijamin oleh saya. Tiada apa-apa yang dinyatakan di sini perlu diambil sebagai satu cadangan untuk anda untuk membeli atau menjual sekuriti.

No comments: