******** ASSALAMUALAIKUM & BISMILLAHI AR-RAHMAN AR-RAHIM ********
************** KEMPEN BELI & SIMPAN 1 DINAR EMAS 1 BULAN
*************
PERHATIAN : Pelanggan baru, kalau nak baca blog ini, baca mulai daripada bawah ke atas ataupun terus ke ruangan TOP 10 ENTRY (sebelah bawah sikit) di sebelah kanan blog ini. Bagi pelanggan lama, bacaan anda adalah dari atas ke bawah dan sekarang anda boleh teruskan bacaan artikel terkini sepertimana di bawah.

MOHON SAHABAT-SAHABAT SAYA YANG DIRAHMATI ALLAH TAALA MENGUNJUNGI PAGE INI UTK MAKLUMAN TERKINI "http://www.facebook.com/SaudagarGoldNaim" INSYAALLAH SAHABAT-SAHABAT SAYA AKAN DPT PELBAGAI ILMU DAN PERKEMBANGAN TERKINI MENGENAI EMAS DAN PERAK. EKSKLUSIF, INSYAALLAH, BAROKALLAH, TABAROKALLAH...

Saudagar Gold Naim 017-3493060

>> TEKAN LINK 'OLDER POST' (BAWAH SEKALI) UNTUK BACA ARTIKEL LAMA. >>UNTUK PAPARAN YANG LEBIH BAIK SILA GUNAKAN MONZILLA FIREFOX. -----------------------------------------------------------------------------------------

How to Buy & Sell


Public Gold mempunyai ramai agen di seluruh Malaysia.Saya adalah salah seorang agen Public Gold yang menyediakan perkhidmatan mudah dan ringkas untuk anda berurusan dengan saya secara online ataupun offline [sijil pengesahan Dealer Public Gold]. Selepas berurusan anda boleh memilih untuk mengambil gold di cawangan Public gold yang berhampiran atau ambil by hand daripada saya . Atas permintaan saya juga menghantar melalui pos dengan persetujuan kedua-dua pihak.

Anda boleh menghubungi saya di talian 017-3493060 / 013-3663060 atau add saya di Facebook: Saudagar Gold Naim untuk mendapatkan penerangan percuma. Selain berjumpa secara live, saya juga telah banyak membuat urusniaga secara online sahaja terutama dengan pelanggan yang jauh.

JOM Sertai Rangkaian SaudagarGold dan Tokey-Tokey Emas yang lain !!


Caranya senang Sahaja. Hanya 3 langkah mudah !!

Klik pada daftar percuma dibawah,


  1. Kemudian, cari butang " LOGIN " dan anda akan kehalaman seturusnya, Disini cari " REGISTER" .
  2. Isikan maklumat dengan lengkap seperti yang diperlukan.
  3. Kemudian anda akan terima email dari PublicGold. Klik pada pautan pengesahan dan klik sekali lagi " LOGIN "di website PublicGoldPerkhidmatan Belian 24 jam
CARA MEMBELI GOLD BAR, DINAR & JEWELLERY


Ada dua cara pembelian. 
A)Jika anda ingin ambil stock sendiri di branch PG yang terdekat. 
B)Jika anda ingin ambil stock secara post atau by hand ( COD ).

Cara membeli  "A"

1) Pilih produk yang diidamkan seperti:
*Emas 999.9 [Jongkong]: 10g, 20g, 50g, 100g, 250g
*Emas 999.9 [Syiling]: 50g
*Emas 916 [Syiling Dinar]: 1 dinar (4.25g), 2 dinar (8.5g), 5 dinar (21.25g), 10 dinar (42.5g), 10dirharm (silver999=29.75g)
*Perak 999.9 [Jongkong]: 100g,250g, 500g, 1kg

2) Semak harga semasa "We Sell" (dikemaskini setiap 20 minit) sebelah kanan blog ini [saudagar-gold]

3) Kunci Harga Semasa Emas Telefon / SMS 017-3493060 / 013-3663060

4) Dan sila msg maklumat seperti dibawah,

Name:
IC No.:
Address:
Mobile:
E-mail:
Bank:
Bank Account Number:
Bank Account Holder's Name:
Account Holder IC no.:

Maklumkan sekali pembayaran ke PG akan dibayar ke account Maybank atau PBank


5) Masukkan jumlah wang anda ke dalam akaun:-

Account Name: PUBLIC GOLD MARKETING SDN.BHD.
PUBLIC BANK BERHAD / ACCOUNT No: 3167-52-0833
MAYBANK BERHAD       / ACCOUNT No: 5071-3410-4563

Sila maklumkan kepada saya selepas wang dimasukkan. [SILA SIMPAN RESIT ASAL]

6) Boleh collect emas anda di Branch PG yang terdekat. [ Click sini untuk senarai Branch PG ]
*Sila telifon Branch dahulu sebelum datang hendak collect EMAS anda :)

Cara membeli  "B"
 

1- SMS produk yang anda ingin beli, kuantiti dan harga yang boleh didapati di website Public Gold atau di blog Saudagar-Gold. Maklumkan sekali :
Nama Penuh,
No IC,
Alamat Email,
Alamat Pos (JikaPilih untuk Diposkan),
No HP,
dan Item yang mahu dibeli ke 017-3793060 / 013-3663060

-Bagi pelanggan baru sahaja. Bagi yang pernah membeli dengan saya, maklumat anda sudah direkod kecuali jika ada perubahan maklumat sila maklumkan.

2- Saya akan lock item yang anda mahu berdasarkan harga semasa Public Gold (sila rujuk harga produk Public Gold di [ Click Sini ]

3- Buat bayaran dalam masa 24 jam selepas LOCK ke PublicBank saya, Abdul Rahman Bin Shaharani. Pembayaran juga boleh dibuat di acc MayBank dan CIMB saya. Anda diminta menyimpan resit untuk semakan jika ada sebarang masalah kemudian. Atau boleh bayar secara TUNAI , Cash on Deliver (COD) , dan collect item anda : by hand atau pos.


Segalanya menjadi mudah hanya di hujung jari!!
Sama ada untuk membeli/menjual,ingin menjadi dealer atau untuk penerangan sila hubungi saya. Saya juga sedia membimbing anda untuk  mendalami tentang ilmu pelaburan emas ini.
CARA MENDAFTAR SEBAGAI DEALER

1. Mula2 kita pantau harga di web PG iaitu [ Click Sini ]. Bila tgk graf dah ke bawah, so kita boleh mula start lock harga. Kalau graf ke atas pun tak salah kalau nak lock harga. Dalam apa jua keadaan, emas tetap menguntungkan. Insyaallah. Sebelum lock harga pastikan...

2. Pilih item yg dikehendaki. Dalam hal ini, ramai yg konfius. Jadi mcm mana nak elak konfius, tentukan matlamat asal kita. Nak simpan? nak urusniaga? atau kedua-duanya. Yg bermatlamatkan simpanan, saya cadangkan pilih item yang besar terus utk dptkan harga paling murah dan spread terendah. Supaya bila kita simpan sahaja, tempoh masanya dpt disingkatkan. Ikut pengalaman saya, insyaallah dlm masa 8 bulan, kita dah boleh dptkan modal kita balik bserta lebihan keuntungan. Yg bermatlamat nak jalankan urusniaga, saya cadangkan pilih item yg kecik-kecik sebab itulah kuasa beli yang ada di kalangan masyarakat kita. Pilih 1 dinar, 10g dan 20g. Pelbagaikan item. Yang bermatlamatkan kedua-duanya, maka pilihlah semua item yg ada.

3. Lepas buat pilihan item, kita lock harga dengan PG atau melalui dealer2 Tokey Emas. Caranya mcm ni : tulis dlm sms tu:

LOCK FOR NEW DEALER
DEALER RAHMAN (PG012775)
10G X 10 keping - RM2002 <- (harga per unit)
1. NAMA NEW DEALER (anda):
2. IC:
3. NO HP:
4. EMEL:
5. ACC MBB / PBE:
6. ALAMAT RUMAH:
COLLECT AMPANG @ [pilih cawangan PG yang terdekat dengan anda]
FULL PAYMENT

4. Lepas lock, tunggu PG emelkan sales order (SO). Bila dah dapat SO, check dulu item betulkan beserta dengan harga. Dalam SO tu, PG dah kasi no PGXXXX utk kita. Bila semua maklumat dah ok, kita print dan pergi ke bank atau buat transaksi online utk bayar ke semua harga emas yang telah dipesan. Tempoh masa yang diberikan oleh PG utk buat bayaran adalah sehingga 4 hari. Atas sebab-sebab tertentu, PG akan benarkan sehingga 7 hari. Slip bayaran bank tersebut hendaklah disimpan atau diprint jika kita gunakan transaksi online.

5. Tempoh masa utk kita collect stok adalah 5 hari selepas tarikh SO dikeluarkan. Ingat, lepas SO dikeluarkan. Bukan tarikh kita lock.

6. So lepas tu kita ke PG branch beserta dengan SO yang telah diprint dan slip bayaran bank utk kita buat collection.

7. Bagi yang belum isi borang dealer, masa di PG branch ni, boleh mintak borang dealer then isi. Sebelum tu, kita fotostat dulu ic dan salinan cover depan buku bank atau pun penyata online kita yang ada nama dan no acc sekali utk disertakan bersama borang dealer tersebut.

8. So sekarang kita dah sah bergelar sebagai dealer. Pembelian kita yg pertama ni dah layak dpt komisyen sebanyak 1% then bila dah buat belian melebihi rm100k, komisyen dinaikkan kpd 1.5% adan bila dah lebih rm500k, akan dinaikkan pula kpd 2%. Manakala jualan balik kpd PG akan dibayar 0.5% daripada jumlah yang kita tolak balik kpd PG. Pendek kata, beli dpt duit, juat pun dapat duit. Untung berpanjangan!

*Jika ada mana2 part yang anda tidak faham, saya akan terangkan. Dan jika saya boleh tolong untuk melancarkan urusan jual beli anda saya akan tolong semampu-nya.

Apakah Keistimewaan menjadi Normal Dealer

1. Jika anda  ingin membuka kedai emas mungkin modal jutaan ringgit tapi dengan Public Gold hanya beli  produk Public Gold sahaja mengikut harga semasa.
2. Tiada yuran keahlian dan boleh dianggap sebagai menyimpan emas sambil berniaga emas.
3. Produk Public Gold sangat senang dijual. Ini kerana Public Gold menjual emas pelaburan dengan harga yang lebih rendah berbanding harga kedai emas. Perbezaan diantara harga belian dan jualan sekitar 5% – 6% adalah sangat kecil.
4. Stok yang sentiasa ada. Walau harga emas naik atau turun, kita tetap boleh order daripada Public Gold menggunakan kaedah online / sms / call  ataupun email.
5. Gold bar Public Gold tetap diterima walaupun calar dan bengkok, asalkan beratnya tetap sama.
6. Agen diberi pamplet oleh syarikat dan saya sendiri.
7. Public Gold memberi komisyen sebanyak 1.0% untuk jualan dan 0.5% untuk belian semula. Maksudnya, kalau anda order stok daripada Public Gold maka anda akan dapat komisyen 1.0% (daripada nilai jualan). Contoh anda beli emas 100g, berharga RM15585.00 . So, komisyen anda adalah (RM15585.00 x 1.0% = rm155.85)
8. Jika anda menjual emas semula kepada Public Gold, maka anda akan dapat 0.5% komisyen (daripada nilai keseluruhan emas).
9. Tetapi jika anda pandai mengatur strategi, maka anda boleh mendapat komisyen yang lebih tinggi seperti 5% ke 6% untuk setiap jualan.
10. Tiada target jualan bulanan. Anda akan dapat komisyen berdasarkan nilai jualan emas anda.Kalau jual 1 dinar pun tetap akan dapat komisyen jualan.


Normal Dealer (ND)

1- Setiap belian peribadi diberi komisyen -1.0%
2- Jual semula kepada PG/Dealer diberi komisyen -0.5%

Priority Dealer (PD)

1- Setiap belian peribadi diberi komisyen -1.5%
2- Setiap belian oleh Normal Dealer diberi komisyen -0.5%
3- Jual semula kepada PG/Dealer diberi komisyen -0.5%

Master Dealer (MD)

1- Setiap belian peribadi diberi komisyen -2.0%
2- Setiap belian oleh Normal Dealer diberi komisyen -1.0%
3- Setiap belian oleh Priority Dealer diberi komisyen -0.5%
4- Jual semula kepada PG/Dealer diberi komisyen -0.5%
5- Jika Direct Dealer telah berstatus MD,
anda akan dibayar komisyen 0.1% dari jumlah belian keseluruhan (Group Sales) rangkaian MD tersebut.


Berdasarkan  senarai yang saya senaraikan diatas , tiada alasan untuk anda tidak menceburkan diri dalam perniagaan emas. Emas bukanlah produk yang mana perlu dijaja supaya orang membeli , cukuplah dengan berkongsi kepentingan menyimpan emas. Bila mereka sudah mengetahui kepentingan emas , InsyaAllah mereka akan membelinya. Saya sendiri juga akan sentiasa memberi tunjuk ajar kepada anda  bagi memastikan kita sama-sama berjaya.Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan bahawa beliau mendengar Rasulullah S.A.W bersabda:
“Akan tiba satu zaman di mana tiada apa yang tinggal dan boleh digunakan oleh umat manusia,maka simpanlah Dinar (emas ) dan Dirham (perak)"
(Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal)

Emas dan perak adalah wang yang paling stabil di dunia. Lindungilah kekayaan anda dengan menyimpan emas dan perak.

Inflasi sifar selama 1400 tahun!