******** ASSALAMUALAIKUM & BISMILLAHI AR-RAHMAN AR-RAHIM ********
************** KEMPEN BELI & SIMPAN 1 DINAR EMAS 1 BULAN
*************
PERHATIAN : Pelanggan baru, kalau nak baca blog ini, baca mulai daripada bawah ke atas ataupun terus ke ruangan TOP 10 ENTRY (sebelah bawah sikit) di sebelah kanan blog ini. Bagi pelanggan lama, bacaan anda adalah dari atas ke bawah dan sekarang anda boleh teruskan bacaan artikel terkini sepertimana di bawah.

MOHON SAHABAT-SAHABAT SAYA YANG DIRAHMATI ALLAH TAALA MENGUNJUNGI PAGE INI UTK MAKLUMAN TERKINI "http://www.facebook.com/SaudagarGoldNaim" INSYAALLAH SAHABAT-SAHABAT SAYA AKAN DPT PELBAGAI ILMU DAN PERKEMBANGAN TERKINI MENGENAI EMAS DAN PERAK. EKSKLUSIF, INSYAALLAH, BAROKALLAH, TABAROKALLAH...

Saudagar Gold Naim 017-3493060

>> TEKAN LINK 'OLDER POST' (BAWAH SEKALI) UNTUK BACA ARTIKEL LAMA. >>UNTUK PAPARAN YANG LEBIH BAIK SILA GUNAKAN MONZILLA FIREFOX. -----------------------------------------------------------------------------------------

Testimonial

“I am very happy with Public Gold because they provide us with an opportunity to invest in precious metals.
When other investment failed, the best investment is precious metal especially gold and silver.
By investing in gold and silver, we are not only enjoying the price appreciation of gold and silver but we can also protect our wealth.
Public Gold also offer competitive prices for their product compared to gold shop.
Apart from that Public Gold also provides IT facilities that enable customer to order online 24 hours.
Their service is marvelous and customer is guaranteed to book their purchase according to international price of gold and silver market.
I wish Public Gold best of luck :) “
(JutawanEmas.com founder) Mahaguru Syukor Hashim (013-3819901, Melaka)

“Very far-sighted, stable, dynamic and innovative company. This is among one of the pioneer companies in Malaysia, which venture solely in gold investment. Besides, it helps to educate public pertaining to gold literacy and path-ing them to accumulate more income through the real investment. I believe with very capable management and strong structure, Public Gold will grow further and enhance its reputation and brand in gold investment in Malaysia.”
(General Manager) Zamzuri Abdul Majid (013-6802004, Melaka)

“Terima kasih kepada pihak Public Gold kerana memberi peluang saya terlibat dalam pelaburan emas. Pada mulanya saya hanya tahu emas adalah sebagai perhiasan wanita. Ekoran selalu mengikut isteri ke kedai emas membeli barang kemas dan melihat harga emas sentiasa melambung naik mendorong saya menceburi pelaburan emas fizikal ini. Pada mulanya saya simpan sedikit demi sedikit.tapi sekarang NILAI simpanan emas saya semakin meningkat. Matlamat saya adalah untuk menjana pendapatan pasif melalui kenaikan harga emas setiap tahun. Jom kita sama-sama menyimpan emas untuk pelaburan masa hadapan. Pengalaman membeli emas PG tahun lepas bulan May 2009 cuma RM105/g. Tapi hari ini harga meningkat kepada RM134/g… pulangan 27% dalam masa setahun. WOW!”
(Account Manager) Mohd Fazli Ismail-Pokli (019-6645066, Cyberjaya)

1 dinar RM497 (September 2009)"... Kalau la saya tahu emas ni akan naik harga sampai macam harga sekarang ni…sure dah beli dan simpan dari dulu lagi. Saya percaya mesti semua orang akan ada perkataan "kalau la saya..." Jadi, apa tunggu lagi… jom kita simpan emas Public Gold. Saya yakin dengan emas keluaran Public Gold. Alhamdulillah, saya bermula dengan hanya sekadar hobi menyimpan emas, akhirnya kini saya dah pun memilih untuk jadi Dealer Public Gold yang sah! Emas sebagai aset. Anda x rugi simpan aset!! percaya la…”
(Pharmacist) Amir Firdaus (012-5853035, Pulau Pinang)

“Well, gold investment is absolutely a fantastic investment and one of the safest ways. Public Gold has indeed given us the opportunity to invest in gold and silver. Most importantly, Public Gold offers us a simple and convenient way to create our own success in gold investment. Joining Public Gold as an agent in August last year had really made a big difference. The only regret I had was the fact that I joined Public Gold a bit too late. So, come and join us in Public Gold, don’t wait if you can do it right away. Smile as the price keeps increasing. Good Luck!”
(Homeopathic Doctor) Mazrina Moh Mokhtar (012-6277599, Ampang)

“Sungguh mudah untuk berurusan dengan Public Gold kerana kita boleh monitor harga secara online, dan berurusan dengan dealer/agen yang berada di setiap daerah di Malaysia. Dan Public Gold menawarkan harga yang terendah jika dibandingkan dengan kedai emas yang lain.”
(Maintenance Supervisor) Ahmad Azman (019-6402315, Jenjarom)

"Produk hebat Public Gold tiada tandingan. Urusan jual beli yang cukup puas hati. Selain simpan emas, dapat juga menghidupkan sunnah agama Islam".
Zahirin Bin Mustafa (012-5964886, Ipoh)

Di ucapkan syabas dan tahniah kepada syarikat Public Fine Gold International Sdn Bhd dimana ia adalah satu-satunya syarikat tempatan yang menyediakan urusan jual beli emas online pertama di Malaysia. Produk emas Public Gold dijamin ketulenannya dan ternyata mudah didapati samada secara online melalui website ataupun offline melalui dealer-dealer di seluruh Malaysia.
Bagi yang ingin menjadikan emas sebagai aset dan perniagaan, emas Public Gold adalah yang terbaik untuk anda. Ingat Emas, Ingat Public Gold!
(Lecturer@MARA) Abdul Sapawi – Pawie (019-7233465, Johor Bahru)

Pada tahun 2009, adik saya telah menunjukkan jongkong emas yang dibelinya dari syarikat X. Saya sememangnya ketika itu mencari-cari syarikat yang menjual jongkong emas kerana saya ingin memperkenalkan emas sebagai salah satu pelaburan kepada para pelangan saya. Sebagai seorang penasihat kewangan peribadi, saya tahu emas adalah salah satu pelaburan yang penting dalam portfolio seseorang. Dipendekkan cerita saya, saya tidak jadi menjalin hubungan perniagaan dengan syarikat X itu, kerana model perniagaannya mencurigakan.
Pada suatu ketika, saya terjumpa dengan laman web ‘jutawanemas.com’. Dari situ saya mendapat maklumat tentang syarikat Public Gold, dan pada April 2009, saya mendaftar sebagai pengedar. Untuk tempahan emas saya yang pertama, saya telah mengambilnya sendiri di pejabat Public Gold di Bukit Jambul, Pulau Pinang. Saya sebenarnya ingin memastikan pejabat tersebut betul-betul wujud dan bukan setakat alamat sahaja. Selepas saya kembali ke Kuala Lumpur, saya membawa sekeping emas 20g ke kedai emas untuk mengesahkan berat dan ketumpatan emas. Ternyata emas Public Gold tulin dan tepat timbangannya seperti di sijil. Jurukedai emas itu mengatakan kepingan emas itu cantik, dan bertanya dari mana saya dapat? Saya memberitahunya saya beli di Pulau Pinang :].
(Certified Financial Planner) Zalekha Gold Trading (019-3516769, Kuala Lumpur)

"My 'career' with Public Gold started in January 2010, after being studying about gold investment for months. I opted for Public Gold because it is the first Malaysian company that sells certified gold bars. Besides, the availability of stocks is very good and the online system it offers is very convenient, especially to dealers. The public acceptance of the Public Gold bullions is excellent, people like it when they can monitor the price movement for themselves and found it very transparent. Alhamdulillah, I became a Master Dealer in less than 3 months! I think when Che Det displays the Public Gold banner in his so-well-known blog, what else people want to look for confidence? Personally, I think Public Gold is the right place for you to be a Gold Investor and it is yet a better choice if you want to build your career in Gold Investment. Let's become a dealer like us!!"
(Business Owner) Noorzilawati Binti Menong @ Abdullah (012-6203086, Sepang)

Sejak mengenali Public Gold pada awal tahun 2009 dan membeli 1 dinar, saya merasa teruja dan telah menubuhkan Saudagar Emas Trading untuk menjadi agen Public Gold International Sdn Bhd. Sambutan masyarakat tentang produk emas ini dan sokongan syarikat, telah membolehkan Saudagar Emas Trading dilantik sebagai Master Dealer.

Dengan kemudahan cara pembelian dan penjualan, harga jualan yang jauh lebih rendah dari pasaran dan membeli semula dengan harga yang tinggi, kemudahan membeli emas secara online 24 jam dan sokongan berterusan daripada syarikat, telah memudahkan Saudagar Emas menjual dan membeli emas dan membolehkan saya menjalankan perniagaan ini sepenuh masa!

Public Gold telah berjaya menimbulkan kesedaran masyarakat tentang simpanan dan pelaburan emas yang sebenar. Ia menjadi fenomena sehingga ramai yang bertanya tentang pelaburan emas dan mula menjadikan emas sebagai Simpanan Sebenar Kekayaan mereka. Dikalangan orang Islam pula, ramai yang mula mengenali jenis dinar dan dirham keluaran syarikat lain hanya setelah mengenali tentang Dinar Public Gold. Syabas Public Gold!
(Managing Director) Saudagar Emas Trading (010-2252367, Kuala Lumpur)

Alhamdulillah, akhirnya hajat saya 13 tahun lepas (1997) menjadi kenyataan untuk memiliki emas sendiri. Public Gold telah berjaya mengubah fenomena dunia pelaburan emas dengan kelebihan yang ada padanya walaupun masih muda. Menawarkan harga jual dan beli yang munasabah dan peluang perniagaan emas. Kemudahan sistem online dan sms amat membantu para peniaga. Kini sesiapa juga mampu menjana keuntungan dengan emas bermula dari modal yang sedikit. Emas kini boleh dibeli pada bila-bila masa dan di mana jua anda berada. Tahniah buat Public Gold.
(Government Servant) Zakaria Ismail (012-9883445, Putrajaya)

Terima kasih kepada Public Gold Fine International telah membuka ruang kepada rakyat Malaysia untuk melibatkan diri dengan pelaburan emas dan perak . Selain menyimpan sebagai pelaburan untuk masa hadapan, juga memberi peluang kepada sesiapa yang ingin menjadi peniaga emas. Dengan pengurusan yang baik, sistem jual-beli 24 jam, stok yang sentiasa ada dan mudah dapat, Public Gold adalah pilihan yang tepat. Di samping itu kehebatan & keunikan emas itu sendiri, serta nilai emas yang semakin naik, sudah pasti ianya memberi pulangan yang terbaik. Jangan lepaskan peluang untuk jadikan emas sebagai salah satu portfolio anda mulai sekarang. Jom Simpan Emas!
(Executive, Private Sector) Md Hanisham Bin Rahmat (019-7577799, Pasir Gudang)

Saya telah melabur dalam Unit Dana Bersama (Mutual Unit Trust) sejak tahun 2006. Daripada tahun ke tahun, dividen yang dibayar tidak membawa pulangan yang memuaskan malahan ada satu dana yang membawa kerugian. Jadi saya terfikir, "adakah pelaburan yang membawa jaminan keuntungan kepada pelaburnya tanpa ia merugikan atau jatuh merudum?". Saya telah membuat kaji-selidik di internet berkenaan pelaburan yang memberi jaminan keuntungan kepada pelaburnya sehinggalah saya menemui satu laman sesawang berkenaan EMAS yang dikendalikan oleh En Syukor (Mahaguru Emas). Selepas itu saya telah menghadiri ceramah Public Gold yang disampaikan oleh En Syukor. Ia membuka minda dan menambah ilmu tentang EMAS dan tanpa berlengah saya terus mendaftar dengan Public Gold sebagai Dealer walaupun pada ketika itu harga EMAS mencecah US$1000.00 per auns.

Tidak dinafikan EMAS mempunyai aura tersendiri untuk dimiliki oleh sesiapa sahaja terutama kaum wanita. Public Gold menyediakan peluang kepada saya untuk memiliki EMAS dan PERAK. Peluang keEMASan ini dapat saya kongsi bersama dengan saudara-mara dan sahabat-handai. Sekarang saya yakin, EMAS dan PERAK adalah jawapan kepada persoalan saya selama ini....EMAS dan PERAK......sebagai aset kekayaan.
Mahmud Shukri Bin Muhamad (012-8783713, Melaka)

Saya amat bersyukor kerana pada mulanya Cuma menyimpan EMAS FIZIKAL adalah semata-mata untuk melindungi nilai simpanan tunai saya yang semakin menyusut dan disebabkan kejatuhan nilai matawang dan inflasi, dan saya juga telah membuat sedikit “research” yang kenaikan harga emas adalah purata 30% setahun dan dengan EMAS FIZIKAL ini mudah dicairkan (jual/pajak) bila saya memerlukan tunai segera...dan juga telah berkongsi dengan rakan2 tentang kebaikan menyimpan emas ini, Alhamdulilah bermula pada saat itu saya telah menceburi perniagaan ini sepenuh masa sehingga mencapai MASTER DEALER, Terima Kasih Public Fine Gold.
Samsudin Ayob (012-7777414/012-7373737, Johor Bahru)

Setinggi-tinggi perhargaan kepada Public Fine Gold international Sdn Bhd yang telah member peluang kepada saya melibatkan diri secara tidak langsung dalam menceburi bidang pelaburan emas di Malaysia. Bermula dengan pelaburan secara kecil-kecilan, kini saya mampu meraih pendapatan lumayan yang diluar jangkaan. Oleh itu, saya berharap setiap orang menjadikan emas sebagai sandaran diri ataupun dalam bidang perniagaan bermula dari sekarang. Kesannya, kita dapat melahirkan warga emas pada masa akan dating…..Jom melabur dalam pelaburan emas.
Mohd Faeez B. Mazlan (019-7505731, Johor)

Dengan Public Gold, saya dapat berniaga emas dengan pelbagai kaedah/cara untuk mendapat keuntungan yang berganda. Risiko untuk rugi pula hamper tiada. Alhamdulilah, dengan harga emas yang semakin meningkat, membolehkan saya menceburi/mengembangkan perniagaan ini dalam bidang yang tidak terkini oleh saya sebelum ini.
Mhd Nasser Bin Long (019-9122152, Kota Bharu)

Sejak saya tahu bangyak ilmu tentang emas, hampir kesemua nilai tunai telah saya tukar kepada emas kerana ekonomi dunia sadang bermain api, takut kita turut terbakat… Public Gold dengan rekod pencapaiannya menunjukkan jalan terbaik untuk melabur dalam emas fizikal dan menjamin kekayaan anda, jangan ketinggalan menyertai misi penting in bersama.
Mat Nasir Bin Tajudin (019-9394839, Kota Bharu)

Dengan Public Gold saya telah belajar mengenali emas dan menjadikannya satu bidang perniagaan. Nilainya kukuh dan tiada inflasi menjadikan simpanan emas adalah aset yang terpenting. Emas adalah wang sunnah yang nilainya terletak di dalamnya. Rebutlah peluang perniagaan bersama Public Gold untuk pelaburan dan kekayaan yang sebenar. Public Gold,, Sound & Solid Investment .
Mohd Zamri Bin Baharom (019-5712643, Perak)

“1 dinar RM497 (September 2009)”... Kalau la saya tahu emas ni akan naik harga sampai macam harga sekarang ni... sure dah beli dan simpan dari dulu lagi. Saya percaya mesti semua orang akan ada perkataan “kalau la saya...” Jadi, apa tunggu lagi... jom kita simpan emas Public Gold. Saya yakin dengan emas keluaran Public Gold. Alhamdulilah, saya bermula dengan hanya sekadar hobi menyimpan emas, akhirnya kini saya dah pun memilih untuk jadi Dealer Public Gold yang sah! Emas sebagai aset. Anda tak rugi simpan aset!! Percaya la...”
Pharmacist - Amir Firdaus (012-5853035, Pulau Pinang)

Langkah 1, bermula dengan mendalami ilmu emas. Langkah ke-2, mula bertatih sebagai sub dealer kawan-kawan yang jual emas. Langkah ke-3, mula berjalan menjadi penjual emas sambilan. Langkah ke-4, mula dikenali sebagai tokey emas yang berjaya. Alhamdulillah rezeki emas rezeki yang diberkati ilahi. Beli emas dengan ilmu. Insyaallah kita berjaya dengan bersama dengan Public Gold.
(Wan Mohd Wazir Bin Wan Abdul Wahab),  019-9362935, Kuala Terengganu)

Sekarang saya merasa lebih aman bahawa pembelian saya di Malaysia yang tetap keselamatan yang stabil lebih lama daripada kebanyakan dan di mana kewangan berhampiran dengan agama. Dan saya yakin bahawa kos berbanding dengan baik dengan lembaga lain. Saya menjadi Dealer Rasmi untuk berkat Umum Gold untuk panduan dan pengalaman bersama dari Mahaguru Syukor Hashim.
Electrical Engineer - Hafizul Hakim Bin Mohamed Kerta (019-8586658, Kuching)

Public Gold telah berjaya mengubah fenomena dunia pelaburan emas dengan kelebihan yang ada padanya walaupun masih muda. Menawarkan harga jual dan beli yang munasabah dan peluang perniagaan emas.
Kemudahan sistem online dan sms amat membantu para peniaga. Kini sesiapa juga mampu menjana keuntungan dengan emas bermula dari modal yang sedikit. Emas kini boleh dibeli pada bila-bila masa dan di mana jua anda berada. Tahniah buat Public Gold.
Government Servant  Zakaria Ismail (012-9883445, Putra Jaya)

“Sungguh mudah untuk berurusan dengan Public Gold kerana kita boleh monitor harga secara online, dan berurusan dengan dealer yang berada di setiap daerah di Malaysia. Dan Public Gold menawarkan harga yang terendah jika dibandingkan dengan kedai emas yang lain”
Maintenance Supervisor- Ahmad Azman (019-6402315, Selangor)

Memiliki emas adalah memiliki kekayaan, pelaburan emas adalah pelaburan jangka panjang, dengan emas kita tidak perlu rasa takut atau bimbang kerana emas menjamin kesejahteraan pemiliknya. Syabas Public Gold!
Pegawai Kerajaan- Khairul Annuar Bin Ismail (012-9897399, Kuala Terengganu)

"Jual beli emas Public Gold sangat mudah dan efisyen tanpa mengira sempadan masa dan jarak. Sistem atas talian membolehkan saya kunci harga emas mengikut bajet dan sekaligus
mampu mengawal cairan tunai saya setiap bulan. Emas Public Gold mampu menjana pendapatan sampingan dalam masa singkat melalui urusan jual beli emas keluarannya."
Pegawai Kerajaan- Adie Irman Abdullah (019-9829025, Kuala Terengganu)

Soal wang tidak pernah cukup dalam menjalani kehidupan di metropolitan Kuala Lumpur. Apabila saya diperkenalkan kepada Public Gold oleh seseorang, saya mula menghargai Public Gold secara mendalam. Pada awalnya, ianya hanyalah sebagai pelaburan peribadi. Sebagai pelabur konsisten, saya kemudiannya ditawarkan menjada dealer rasmi mereka. Public Gold sememangnya memberikan saya peluang untuk menjadi seorang pelabur dan usahawan yang berjaya.
Pengasas Bijak Emas- Ahmad Fithrie Tajalie (019-2238096, Ampang)

Setelah menghadiri seminar mengenai dinar emas, saya mula menggali ilmu tentang pelaburan emas. Sejak Julai 2009, saya mula menyimpan emas jongkong dan emas dinar.
Sekarang saya menukar konsep menyimpan wang kertas kepada menyimpan emas fizikal. Terima kasih Public Gold, saya dapat menyimpan emas dengan  memaksimakan untung dan menjana pendapatan.
Pegawai Kerajaan- Nurul Huda Biti Ismail (019-6663402, Kajang)

Menjadi Dealer Public Gold merupakan satu peluang perniagaan untuk menjana pendapatan, begitu juga pembeli emas Public Gold akan dapat memperolehi kebahagian serta kemewahan yang pasti dalam pelbagai situasi ekonomi dunia atau ekonomi Malaysia. Agar Public Gold menjadi peneraju unggul dalam pengeluaran jongkong emas yang berkualiti di Malaysia atau Asia. Yes to Public Gold.
Abdul Razak Saari (019-6615161, Johor Bahru)

Dulu saya hanya menyimpan wang tunai sebagai SIMPANAN, tetapi sejak adanya Public Gold saya mula menyimpan dalam bentuk emas dan pulangan sungguh lumayan. Kini saya telah pun bergelar master dealer di negeri Johor. Terima Kasih Public Gold kerana membantu saya bergelar usahawan emas.
Pendidik- Cikgu Azrul Syahrizan (017-7675446, Johor Bahru)

Saya amat bersyukur dan gembira ditemukan dengan emas, melalui bacaan dan seminar yang dianjurkan secara pecuma oleh pihak Public Gold, pejalanan saya dari penyimpan,pelabur dan sekarang peniaga emas (Master Dealer) amat bermakna. Dengan peluang perniagaan yang diberikan oleh pihak public gold saya dapat menjana cashflow melalui milikan asset emas dan komisyen jualan produk Public Gold, dari tiada simpanan, sekarang dah ada simpanan. Dengan kejayaan ini saya tubuhkan GENG916 agar dapat berkongsi ilmu emas dengan rakyat Malaysia secara percuma melalui Syarikat Public Fine Gold International Sdn.Bhd . Mari sertai kami, jadikan emas sebagai asset pelaburan, perniagaan dan sandaran urusniaga jual beli barang keperluan.GENG916 RAKAN EMAS ANDA
Pengasas GENG916.com – Mohd Hasfarizan Bin Md Hashim ( 0134353317, Johor Bahru)

Public Gold telah membuka peluang kepada saya untuk meningkatkan aset pelaburan saya dalam portfolio pelaburan yang memberikan pulangan tertinggi dengan kadar risiko yang amat rendah bahkan hampir tiada!Saya melihat peluang ini sebagai satu peluang keemasan kerana bukan sahaja saya boleh membuat pelaburan di dalam komoditi emas fizikal, bahkan saya dapat melindungi nilai aset saya dan bergelar Ahli Perniagaan emas.
Produk Public Gold pula sentiasa ada dan saya boleh membeli pada bila-bila masa secara on-line dengan kadar harga semasa dunia.
Hanya dalam tempoh kurang sebulan sahaja, belian terkumpul saya telah melebihi RM 260,000 dan saya tidak perlu membayar kos overhead, sewa kedai, gaji pekerja dan berbagai-bagai lagi kos yang perlu dibayar oleh peniaga konvensional, ini memberikan lebih keuntungan kepada saya.
Ayuh kita sama-sama mengambil peluang keemasan ini dan mulakan portfolio pelaburan dan karier perniagaan emas bersama Public Gold.
Sertai saya dan ketahui bagaimana saya meletakkan sasaran belian mencecah 1 juta ringgit dalam tempoh beberapa bulan lagi.
Pelaburjutawan.com founder - Mohd Faizan Bin Dasuki (017-2514950, Putra Jaya)

Public Gold memberi peluang yang besar untuk berjaya dalam pelaburan emas. Produknya yang telah mendapat pengiktirafan Malaysian Book Rekod memberi kami keyakinan yang tinggi untuk mempromosi dan memperdagangkan kepada pihak awam. Tambahan pula harga produk mengikut harga pasaran semasa dunia yang rendah menjadikan emas Public Gold menerima kelebihan berbanding harga emas semasa domestik. Go Public Gold Go.
Yatiman Bin Kamsidin (019-3791864, Johor Bahru)

Sebelum ini saya telah terlibat dalam pelbagai jenis pelaburan termasuklah pelaburan matawang asing. Namun setelah diperkenalkan kepada Public Gold, saya rasakan pelaburan emas fizikal adalah pelaburan yang terbaik dan lebih stabil. Saya berasa sangat teruja untuk berkongsi dengan orang ramai tentang kaedah pelaburan dan penyimpanan emas. Ia bukan sahaja boleh menjamin masa depan, malah boleh menyelamatkan kecairan aset dan pendapatan kita. Terima kasih Public Gold yang telah banyak membantu dan mengubah kehidupan kami sekeluarga!
Amir Zahirudin (012-3463664, Kuala Lumpur)

Pelaburan dalam EMAS adalah satu pilihan yang tepat bagi sesiapa yang mementingkan pulangan dari setiap apa yang dilaburkan, siapa tak nak jika kadar kenaikan 35% setahun melabur dalam emas.....
Di dalam Public Gold barangannya adalah yang disahkan oleh Malaysian Books Of Record dan 'Ar-rahnu' dan juga perkhidmatan 24-jamnya yang sungguh membantu terutama apabila urusan pembelian dibuat pada tengah malam dan pada harga yang saya kehendaki.
Jurutera Professional - Ir. Mohd Sofian (019-3514647, Kuala Lumpur)

Public Gold menyediakan emas fizikal seberat 20gram,50gram dan 100gram.Stok emas nya sentiasa ada,harga dijual adalah kompetatif,berkualiti 24k(999),spreadnya yang kecil,mempunyai dealer di seluruh Malaysia memudahkan orangramai membeli produk emas Public Gold ini.Public Gold memberi  jaminan membeli emas mereka walaupun ada kesan calar,garis,bengkok dan patah .Asalkan berat tetap sama semasa timbangan.
Hasil dari penerangan ,peningkatan pendapatan dan galakan  dari saya ,ramai yang berminat dan terdorong untuk terus membeli emas Public Gold melalui saya  sehinggalah  saya menjadi salah seorang penjual emas (Dealer) Public Gold yang aktif walaupun dalam tempoh yang singkat menceburi bidang  ini.Mereka berterima kasih kepada saya kerana telah membuka jalan untuk mereka berjaya mengumpul aset dan menceburi bidang perniagaan emas ini .
Sharipah Binti Othman (017-3897785, Kajang)

Saya bersyukur kerana mendapat peluang ini dan amat yakin dengan perniagaan ini kerana setiap Emas yang dibeli oleh Pelanggan akan disertakan dengan Sijil Ketulenan Emas yang sah dan Public Gold telah mempunyai beberapa cawangan perniagaan seperti di Kedah , Perak , Selangor dan Kelantan selain ibu pejabar di Penang dan Cawangan Baru akan dibuka di Johor Bahru pada bulan ini ( Okt 2010 ). Terima Kasih Public Gold kerana telah banyak mengubah kehidupan saya hari ini. Inilah Pelaburan yang selamat dan amat menguntungkan kepada sesiapa sahaja yang ingin menceburi bidang ini sangat2 dialukan. Dan saya sedia berkongsi peluang ini untuk mengajar teknik2 multiply dalam Emas yang telah diajar oleh Mentor-mentor Emas Public Gold.
TAJUL ASMAWEE ABDULLAH (012-7874247 / 013-7674397 - Johor)

Saya telah membeli emas 100gram sebanyak 10unit, harga 100gram ketika itu ialah RM11096, tetapi kini apabila cukup lebih setahun harga 100gram Public Gold telah mencecah RM15462, Alhamdulilah, amat berbaloi sekali, so selamatkanlah nilai wang kertas anda dengan membeli emas Public Gold kerana harga emas syarikat Public Gold daripada adalah jauh lebih murah dari yang lain…
Aminullah Bin Zainal Abidin  (012-6773480 / 012-7791150, Melaka)

Alhamdulillah , sudah setahun saya melibatkan diri dengan pelaburan emas bersama Public Gold sebagai Master Dealer.Dalam waktu setahun juga , saya tidak pernah mengenal apa itu  kerugian dan apa yang saya perolehi selama ini adalah keuntungan.Terima kasih Public Gold kerana membuka peluang keemasan ini kepada saya.Public Gold menjadi keutamaan saya kerana harga emas paling murah di Malaysia , urusniaga yang cepat , mudah , telus dan selamat.Kini saya sudah mengalami satu proses kehidupan yang lebih baik dari segi kewangan/disiplin/amanah dan rendah diri hasil aura emas.
EmasKini.Com founder - Sabri Ahmad – (019-9561641, Tengganu)

Umum sedia maklum bahawa Emas dan perak bukan hanya suatu yang berharga, tetapi ianya melangku zaman, sejak dari ribuan tahun hingga ke masa depan, tak kira umur di seluruh bangsa dunia dan melangkau geografi. Telah disebut dalam Al Quran. Public Gold telah mengambil langkah yang bijak dengan memilih perniagaan dalam bidang emas dan perak ini. Lebih bijak lagi jika kita merebut peluang yang ditawarkan, sama ada sebagai dealer ataupun sebagai pembeli emas fizikal. Lihatlah pulangan, risiko dan peluang yang terbuka luas. Jom berdamping dengan emas!!
Gold vest – Ahmad Shazzli (012-9081323, Kota Bharu)

Saya mempunyai cita-cita dan sering berangan-angan menjadi "JUTAWAN"... bagaimana hendak bersara dalam usia yang muda dan telah menjadi jutawan...dengan pendapatan "makan gaji" selepas bersara pendapatan saya akan tinggal separuh... bagaimana cita-cita murni saya akan jadi kenyataan...Alhamdulillah.. Hasrat dan doa telah dimakbulkan Allah.. Dengan pelaburan emas yang telah saya ceburi... Insya Allah...saya adalah "Jutawan" sebelum bersara.....saya yakin anda juga ingin berjaya dan menjadi jutawan seperti saya....mari bersama saya.. kita jadi jutawan dengan pelaburan emas Public Gold....
Siti Hajar Binti Ghazali ( 013-4302980, Pulau Pinang)

Emas logam yang bernilai, ia lain dari wang kertas yang sentiasa susutnilai. Kerakusan manusia mencetak wang kertas menyebabkan logam emas sentiasa meningkat harga. Ia tidak sekali-kali menggugat aset penyimpannya walau sehebat mana serangan penyangak mata wang dunia. "Tidak tinggal di sisi manusia akhir zaman  melainkan dinar emas dan dirham perak sahaja yang bermanfaat dan berharga."Al Hadis. Oleh itu tukarkan wang kertas anda kepada emas fizikal. PUBLIC GOLD ada menawarkannya, samaada dinar emas atau jongkong dengan harga yang murah dan spread rendah.
Seawal okt 2008 pada harga RM80/gram emas 999.9 saya melabur dalam emas Public Gold sehingga sekarang harganya dah mencecah RM 158/gram. Bayangkan betapa banyak untungnya……
Darul Busyra Enterprise – Wan Muhammad (019-2087451, Penang)

Setinggi-tinggi perhargaan kepada Public Fine Gold international Sdn Bhd yang telah member peluang kepada saya melibatkan diri secara tidak langsung dalam menceburi bidang pelaburan emas di Malaysia. Bermula dengan pelaburan secara kecil-kecilan, kini saya mampu meraih pendapatan lumayan yang diluar jangkaan. Oleh itu, saya berharap setiap orang menjadikan emas sebagai sandaran diri ataupun dalam bidang perniagaan bermula dari sekarang. Kesannya, kita dapat melahirkan warga emas pada masa akan dating…..Jom melabur dalam pelaburan emas.
Mohd Faeez B. Mazlan (019-7505731, Johor)

Suatu ketika dulu, saya tak fikir bahawa emas adalah satu pelaburan. Saya beranggapan emas adalah lambing kemewahan. Tetapi setelah saya diperkenalkan dengan Public Gold, baru saya sedar bahawa pelaburan emas fizikal adalah pelaburan masa depan, disebabkan kejatuhan nilai mata wang dunia…
Cikgu Adzibah (019-9374524, Kelantan)

Saya baru sahaja mengenali dunia emas ini,alhamdulillah yg pasti saya tidak silap memilih Public Gold sbg sumber utk mendapatkan peluang pelaburan emas,nyata menguntungkan dan menambah nilai aset yg saya miliki.
Khairul Nizam Bin Kamarudin (016 6131132,  Selangor)

Saya amat berterima kasih kepada Public Gold kerana memberi peluang keemasan kepada saya untuk menceburi bidang perniagaan emas yang  saya sendiri. Perniagaan emas bersama  Public Gold ini sungguh hebat kerana ia disokong oleh satu sistem belian secara ‘online’ yang membolehkan saya boleh membuat belian terus 24 jam dalam satu hari  malah 365hari  dalam setahun!
Sekian daripada,
Asikin Ab Hamid (0173457478, Shah Alam)

Daripada menyimpan emas secara suka-suka, akhirnya emas Public Gold ini telah memberikan satu peluang simpanan yang amat menguntungkan. Bukan sahaja untuk saya malah kesemua pelanggan Public Gold. Oleh itu marilah kita bersama-sama menyimpan emas kerana dengan menyimpan emas, anda sesungguhnya telah menyimpan kekayaan yang sebenar…
Norhayati Mohd Nazri (012-7930715/ 016-7930715, Johor Bahru)

Pegangan emas fizikal menjanjikan pulangan yang sangat baik dalam jangka panjang. Walau bagaimana pun, dalam jangka masa pendek pelabur emas boleh menjana ‘passive income’ yang sangat hebat melalui ‘teknik pengurusan pelaburan emas fizikal’ yang betul. (self-manipulate plan).  Bongkar rahsia ini bersama saya.Jadikan produk Public Gold sebagai pegangan emas fizikal anda. Pelaburan yang selamat melalui pegangan emas fizikal. Nothing beats gold.
FAIRULNIZAM A.RAHMAN  (019-7780903, Johor)

Syukur alhamdulillah,kini saya telah bertemu dengan satu bisnes yang best dan zero risiko,di mana kita boleh menambahkan pendapatan sampingan dan dalam masa yang sama kita boleh mengumpul kekayaan dengan menjadikan emas sebagai simpanan(aset) yang menguntungkan.
Dengan kemudahan yang disediakan syarikat Public Gold iaitu cara pembelian secara online 24 jam,harga jualan yang jauh lebih rendah dari pasaran dan membeli semula dengan harga yang tinggi serta stok yang sedia ada,memudahkan saya menjalankan bisnes ini tanpa mengganggu tugas2 tetap seharian saya.
Emas kini boleh dibeli pada bila2 masa dan di mana jua anda berada..Inilah bisnes yang saya cari selama ini..anda sebagai penyimpan pun untung,sebagai penjual laaaagi untung..emm best kan! Tahniah Public Gold.
Razimah Bt Mustafa (019-4887501, Alor Setar)

Saya mulakan membeli emas pada awal tahun ini hanya sebagai 1 medium untuk pelaburan disamping membantu tunang saya dalam kerjaya sambilan sebagai 'dealer' untuk Public Gold Sarawak. Saya memilih Public Gold kerana syarikat ini stabil, senang untuk berurusan, stok mudah diperoleh dan paling penting mempunyai 'spread' yang rendah. Lantas apabila Public Gold menawarkan promosi RM20K pada Jun 2010 yang lepas, saya mengambil peluang untuk mendaftarkan diri sebagai dealer dan apabila 2 dealer bergabung membentuk Public Gold Sarawak, kini kami mampu memiliki 55 orang dealer dibawah rangkaian Public Gold Sarawak dalam tempoh 9 bulan ia ditubuhkan. Secara tidak langsung cita- cita saya untuk menjadi usahawanita, dapat saya kecapi ketika umur saya 24 tahun! Terima Kasih Public Gold. Awak tunjukan saya cara yang betul!
Aliffa Rafini Abdullah (019-8686285, Kuching)

Konsep Public Gold Simpan, Labur dan Berniaga telah membuka peluang saya untuk meningkatkan aset pelaburan dalam portfolio pelaburan yang memberikan pulangan tertinggi dengan kadar risiko yang amat rendah. Saya amat bersyukur kerana ditemukan dengan emas, melalui bacaan dan seminar yang dianjurkan secara percuma oleh pihak Public Gold, perjalanan saya daripada penyimpan, pelabur dan sekarang menjadi peniaga emas - Master Dealer Public Gold amat menguntungkan. Hanya dalam tempoh kurang daripada sebulan sahaja, belian terkumpul saya telah mencecah RM280,000 dan saya tidak perlu membayar kos overhead, sewa kedai, gaji pekerja dan berbagai kos lain yang perlu dibayar oleh peniaga konvensional. Terima kasih Public Gold kerana telah banyak merubah kehidupan saya hari ini. Saya bersedia berkongsi peluang dan ilmu emas dengan rakyat Malaysia secara percuma melalui syarikat Public Gold Fine International Sdn. Bhd.
Azhar Mokhtar (013-3856868, Kuala Lumpur)

Sejarah telah membuktikan dan kajian mengakui tentang kestabilan nilai emas dan perak. Namun dimasa lalu peluang pemilikannya agak terhad hanya disekitar kedai-kedai emas sebagai bahan perhiasan wanita. Kini peluang pemilikan emas dan perak lebih terbuka kepada sumber pelaburan alternatif menarik yang mampu menandingi kadar keuntungan pelaburan yang sedia ada. Peluang ini amat perlu dimanafaat secara maksima oleh masyarakat umumnya. Sertai rangkaian organisasi BJ Mega Services yang telah melaksanakan perancangan strategik berdasarkan ilmu, pengalaman dan penganalisaan untuk memaksima peluang terbaik dalam dunia pelaburan dan urusniaga emas dan perak. Semoga akan lahirlah lebih ramai individu yang layak menunai tanggungjawab berzakat serta menyumbang kearah pembangunan ekonomi
ummah. Tindakan yang berkesan akan berhasil berdasarkan keputusan bijak Anda.
BJ MEGA SERVICES – Nur Qudrah (013-3648413, Shah Alam)

"Alhamdulillah...setelah saya menceburi bidang perniagaan emas bersama Public Gold saya dapat "menginsuranskan" nilai mata wang saya daripada ditelan inflasi yang semakin meningkat dari tahun ke tahun. Ramai orang diluar sana tidak sedar dan mahu “menginsurankan” aset yang di miliki dengan membeli, melabur, menyimpan dan menjual emas. Masa masih belum terlambat untuk anda membeli emas kerana nilainya tidak akan susut dan ditelan zaman bahkan semakin naik dan naik. Memiliki emas seolah-olah anda “menginsurankan” aset yang anda miliki untuk terus mendapat keuntungan dengan kenaikan harga emas selain daripada menambahkan pendapatan sampingan serta meramaikan networking saya dalam dunia pelaburan emas.
Mohd Salman Bin Idrus (012-2640070,  Selangor)
 
Februari lepas semasa sayamembeli jongkong perak dari Public Fine Gold International harganya dua riburinggit lebih, tetapi sekarang jongkong perak itu berharga empat ribu lebih.Keuntungan hampir 80% hanya dengan menyimpan sekilogram jongkong perak. Hebat!
NujaiminUdin (019-2142995, Ipoh)


Sejaksaya melibatkan diri dengan perniagaan/pelaburan emas Public Gold dan PublicDinar tiga bulan lalu saya sangat berpuas hati dengan pulangan dan juga maklumbalas  daripada pelanggan. Saya rasa amat yakin dengan menyimpan Dinar danJongkong emas dapat mengatasi masalah pengurusan kewangan keluarga untukmenghadapi inflasi pada masa hadapan. Dengan memerhatikan sejarahkenaikan  harga emas pada tahun-tahun yang lepas saya rasa amat wajar emasdiberi lebih perhatian  oleh semua rakyat Malaysia  untuk bertindaksegera dengan membeli Dinar Emas / Jongkong emas daripada dealer dealer PublicGold yang sah . Kepada umat Islam yang merancang menunaikan ibadat haji,simpanlah dinar mulai sekarang untuk melindungi nilai tabungan anda.
Redzuan Bin Mohammad(019-4809839/016-4409839, Sungai Petani- Kedah)

tahniahpublic gold di atas perhargaan kepada saya sebagai master dealer public gold2011.PG membuka ruang yang tbaik  bagi pelabur-pelabur untuk menceburipelaburan emas yang selamat dan menguntungkan.Dengan pelaburan emas PG dapatmengubah hidup saya dan keluarga dengan menjana keuntungan dan pendapatan yangbaik..tq..
NikMohamad Nik Ngah (013-7989487, Johor)
"Emasadalah satu-satunya khazanah Tuhan yang maha agung. Tidak akan ada rasa kesaldan sesal kepada mereka yang 'menjebakkan' diri di dalam pelaburan atau urusniaga emas. Tetapi jangan pula kita lupa diri dan taksub kepada pelaburan emasyang berjuta nilainya atau keuntungan urus niaga yang berlipat ganda. Yangpenting adalah niat murni kita untuk berkongsi tentang keindahan emas itusendiri serta rasa cinta kita yang tidak berbelah bagi kepada emas sebagaiibadah dan sunah Rasulullah. Public Gold telah menyediakan 'platform' yang baiksekiranya kita memilih untuk membuat pelaburan fizikal emas atau untukmelibatkan diri dalam berurus niaga sebagai usahawan emas fizikal. Ia bukanlahsatu skim yang telah menjadi igauan buruk atau konsep 'multi-level' yang telahmenjadi ketakutan sekian ramai, tetapi sebaliknya Public Gold menyediakan 'direct retail trade', iaitu berkonsepkan 'you buy, you keep'. Let all of us putour mind and heart together for this coming 2011 .. to live with gold, to learnabout gold, and to love for gold, for the betterment of ourselves, families,and our loved ones. Happy living, learning and loving! (Penceramah/Pakar Motivasi, Dinar & Emas Sebagai Perniagaan,Pelaburan dan Pelindung Kewangan)
Dr.Azahari Othman -akaDr.Luv AF( 012-3983723, Kuala Lumpur)

BismillahiRahmani Rahim, syukur pada Allah dan terima kasih kepada Public Fine GoldInternational Sdn Bhd.
Bermuladengan kemahuan yang kuat untuk HIDUP BERJAYA saya mengorak langkah demilangkah mencipta kejayaan peribadi dan menuju matlamat bebas kewangan. Public Fine Gold International Sdn Bhdadalah platform yang terbaik untuk saya dananda mencipta kejayaan demi kejayaan. Terima kasih kepada Public Fine GoldInternational Sdn Bhd kerana membuka ruang dan peluanguntuk saya mencapai matlamat kewangan saya lebih awal dari sasaran masa yangditetapkan, secara tidak langsung menambah baik nilai integritidalam diri saya serta tahap sabar, syukur, amanah meningkat dari satu tahap kesatu tahap.
Apayang pasti, EMAS TIDAK AKAN MENGECEWAKAN PENYIMPANNYA..
Pegawai Bank - Mohd Hasnizam Bin HjMuda (013-9713738, Kuala Terengganu)

Saya baru mengenali PublicGold awal bulan lalu. Saya rasa bersyukur diberi peluang untuk menceburi bidangpelaburan emas ini. Sistem pelaburan Public Gold yang efektif dan sistematikmemudahkan pelabur untuk berurusniaga. Public Gold adalah pilihan yang tepatbagi sesiapa yang ingin melabur untuk masa depan kerana perniagaan emas memangdiyakini stabil dan terjamin. Emas yang didagangkan oleh Public Goldsememangnya tulen, berkualiti dan harganya berpatutan berbanding harga pasaransemasa. Public Gold pilhan TERBAIK anda!
Che Rohana Ibrahim (017-9379668, KotaBharu)

testimonal publicgold..alhmdulillah setelah berkecimpung dalam berbagai-bagai bidang untuktambah pendapatan, akhirnya sy jumpa..pelaburan emas fizikal merupakanpelaburan yang terbaik dalam menyelamatkan ekonomi dan nilai matawangkita..dengan hanya bermodalkan rm3k, dalam masa 31 hari alhmdulillah saya telahberjaya mencapai target untuk ke tahap master dealer..dalam dunia ini, ada duabenda yang kalau kita memilikinya, insyaallah kita akan hidup selesa..1-tanah2- emas..
"untuk selamatkankeluarga anda, belilah emas...untuk membantu negara kita, simpanlah emas danuntuk melaksanakan tuntutan agama, gunalah emas.."
AriffAlfian Bin Norazman (012-9224530,  KualaLumpur)
 
Alhamdulillah!!.Impian untuk memiliki perniagaan yang'menjual sesuatu yang tiada tarikh luput malah nilainya sentiasa meningkat' tercapai. "3P" untuk 3P. "Product,Price,Profesional Service" by Public Gold amat sesuai  untuk Penyimpan,Pelabur,Peniaga emas dan perak.
Mohd Jefry Bin Mohamad (019-513 7575, Kedah)
 
Bermula secara berdikit-dikit kerana kurang yakin dan kurang berkemampuan untuk membeli emas-emas keluaran Public Gold. Lama-lama setelah terlibat secara langsung sebagai Dealer, kenyakinan mula timbul bahawa berurusan dengan Public Gold cukup memuaskan dan pasaran emas yang semakin meningkat. Akhirnya saya menanam azam bahawa saya akan menjadi pengedar emas Public Gold yang dominan dan tidak akan menoleh ke belakang lagi. Terima kasih Public Gold kerana memperkenalkan emas kepada saya.
Salleh Ab Latif  (019-9384663, Kuala Terengganu)
Setelah diberitahu kawan bahawa peniagaan emas jongkong mempunyai masa depan yang baik. Mula saya kurang yakin, namun setelah saya menggadaikan gelang emas di ArRahnu, saya memperolehi keuntungan hampir 80% dari tarikh pembelian dahulu. Hasil gadaian tersebut saya melabur dengan membeli jongkong emas di Public Gold. Mulai tarikh tersebut saya terus berurusan dengan Public Gold dan alhamdulillah saya merasakan masa depan saya semakin cerah. Saya tidak akan meninggalkan Public Gold selagi ia ujud. Terima kasih Public Gold.
Norasiah Abu Bakar  (014-8072373, Kuala Terengganu)